söndag, juni 26, 2011

Spontan resa upp till ljuset, dag 4

Hedfors och vägen tillbaka.
Efter två mycket trevliga dagar tillsammans med min vän och hennes familj i fridfulla och vackra Hedfors, var det dags att resa upp till Luleå igen. Längs vägen blev jag så där lagom badsugen så vi stannade till vid en underbar lite sjö invid en camping. Jag delade sjön med fiskhåvande barn och stora abborrar. Det var så där lite lagom kallt i vattnet, så där som det skall vara när man badar i en sjö i Norrbotten. Termometern visade på 20,5 grader, men det kan jag säga att det var det inte. Gillade också stavningen på dusch hänvisningen skarpt. Det blev ett härligt avslut på min spontana, korta resa upp till ljust i norr, i trevliga vänners sällskap. Tidigt morgonen därpå flög jag åter mina 98 mil.

lördag, juni 25, 2011

Spontan resa upp till ljuset, dag 3

Utflykt i naturens- och livets tecken
Promenad i vackra Hedfors

fredag, juni 24, 2011

En spontan resa till ljuset, dag 2

Midsommarafton 2011
Vi gjorde en cykelutflykt till Norra Hamnen och satte oss på en av de sköna parkbankarna som finns där. Vädret var inte helt lovande och mycket riktigt kom regnet över oss strax efter att sista äppelbiten var svald. Vi cyklade tillbaka i ett härligt sommar regn som trängde sig igenom alla kläderna så det var bara att byta om när vi kom hem. Planerade för en trevlig middag inomhus, men så sken solen fram och kvällen blev solig och varm, så vi åkte iväg och tittade lite på ett midsommarfirande. Eftersom kvällen blev solig och fin grillade ute i trädgården. Jätte gott och väldigt trevligt att äta i min väns fina trädgård, allt medan solen lyste på oss. Vi grillade kycklingspett, aubergine, paprika och squash, till efterrätt åt grillad annans (som second efterrätt åt vi lime- och honungs marinerade jordgubbar och te inne i min väns sköna soffa). En mycket trevlig midsommar om jag får säga det själv.

torsdag, juni 23, 2011

En spontan resa upp till ljuset, dag 1

Första kvällen
En söndags eftermiddag fick jag en spontan inbjudan att få åka upp till mitt ursprungslän, Norrbotten över midsommar. Det var en sådan där spontangrej både från min sida och från min inbjudande vän. En mycket rolig spontan grej. Redan samma dag bokade jag flygbiljetterna och fyra dagar senare landade jag i Luleå. Vi åkte på utflykt till vårt ställe vid gamla laxfisket och jag insöp ljuset och solen vid min kära älv. Vi fikade såklart, fransk chokladkaka och mina egenodlade jordgubbar, som inte längre var så klimatsmarta på grund av flygtransporten på 98 mil. Kvällen avslutades med en tur till det vackra sjukhuset, nej jag ramlade inte och bröt ett ben eller två. Det var en lite kvarglömd laxlåda som skulle hämtas från ett skrivbord.

tisdag, juni 14, 2011

Hoppfullt!

Jordgubbarna börjar mogna, det känns hoppfullt!

fredag, juni 10, 2011

Min hjälte Christer

Jag och Christer har aldrig träffats, men idag står han högt på min lista av hjältar. Han gjorde inget utöver det som rimligen ingår i hans jobb, men han var duktig på sitt jobb och därför är han en hjälte i mina ögon och värd ett blogginlägg. Han jobbar (just nu i allafall) som receptionist på psykmottagningen som jag är inskriven på. Jag ringde dit idag och fick prata med denne Christer och fick ett så fint och trevligt bemötande genom hela samtalet, från hej till ärende till hej då. Antingen är han nyutexad eller bara en sommarjobbare och har inte hunnit snappa upp att man skall vara otrevlig och provocerande när man jobbar på en psykreception eller så har mottagningen fått tag i en riktig guldklimp till tjänsten. Jag hoppas på det senare, skulle vara väldigt tråkigt om han föll in i de andras provocerande dåliga attityd. Men idag skrev jag in honom på min lista över hjältar. Och det var inte bara det att han var trevlig, han höll också vad han lovade. Han pushade på mitt ärende och återkopplade redan samma eftermiddag. Är djupt förstummad. 

torsdag, juni 09, 2011

23 dagar kvar till semestern

23 dagar kvar till semestern, jag stannar upp ett slag och suger på den karamellen lite. 23 dagar är länge men i kalendern är det rätt snart. Mycket skall hinnas med, både i vardagen och på jobbet innan jag kan åka på semester. Men jag längtar nu, längtar efter äventyr och upplevelser. Jag googlar och slår i reseguiden och drömmer mig bort. I bland blir jag så frustrerad på mig själv och hur jag funkar. För fastän jag längtar, mår bra och gör upp drömmar för min resa till USA kan jag inte sluta fundera på hur tomt det kommer att bli efteråt. Neråt spiralens ekorrhjul sätts i gungnig och tar fart. Det är som om det finns ett gift djupt i min själ som aktiveras så fort jag ser fram emot något, längtar och är med om bra och roliga saker. Jag känner att det ligger där och lurar, i bakgrunden, bakom allt fint jag får upp via google och ser i min guidebok. Men helt ärligt har jag tröttnat på att ha det så och funderar på hur jag skall rena mitt system från främmande frätande gifter, för nu får det vara nog. Jag ska minsann få ha roligt på min semester resa, fem veckor i USA i en framrusande bil med stereon på högsta volym. Nja kanske inte på högsta volym. Men först måste lägenheten städas, ryggan lagas, tvättas och packas men sedan är jag redo att njuta.

lördag, juni 04, 2011

Slottsutflykt

Idag har jag varit på utflykt i förorten där jag jobbar tillsammans med en mycket god vän. På förmiddagen besökte vi en bakluckeloppis och fyndade massa saker vi inte visste att vi behövde och så tittade vi på kaninhoppning och fikade i skuggan av ett träd. Efter det besökte vi bland annat den här trevliga keramikboden. Det var tur att jag medvetet lämnade min plånbok i bilen. Innan vi besökte keramikboden åt vi god mat, jag festade loss på ångkokt lax med potatis och dillmajonäs och min kompis åt en härlig räksmörgås.  En mycket trevlig dag i en vacker förort.

fredag, juni 03, 2011

Den stora Internet frånvaron i mitt liv.

Undrar lite smått över Internets påverkan i mitt liv. Mitt Internet abonnemang gick sönder i måndags och det har fått mig att känna mig smått isolerad från omvärlden. Det har varit mycket frustrerande att inte kunna surfa loss under TV4s oändligt långa reklampauser. Inga e-brev har jag kunnat ta emot heller eller blogga om slöjdkursen. Kanske är Internet beroendeframkallande för det jag känner nu är lite av abstinens, så för att få fingrarna att sluta längta efter bloggande kastade jag mig över första bästa dator i det tomma radhus jag har ockuperat i helgen. Härlig känsla det här med att ha tillgång till Internet igen.