lördag, mars 27, 2010

Fyra bra saker som har hänt idag

1. Jag har sovit bort det mesta av dagen i min nya, men ytterst gamla och slitna soffa.

2.God mat till middagen med ananas till efterrätt.
















3. Earth hour. En timmes mys-pys med levande ljus och min trevliga fantasy bok.
















4. Jag fick 2 500 kronor mindre i restskatt än vad jag hade budgeterat för. Kul, nu är min nya korn blåa damsugare finansierad också.

lördag, mars 20, 2010

Våren är här nu...

Våren är äntligen här, våfflorna är gräddade. Balkongen har fått sin vårstädning. Två fulla papperskorgar med löv och jord blev framsopat under trätrallen, träsoffan är skrubbad och balkongräcket avtorkat, gamla höstblommor slängda. Våren är här, eller? Ute öser snön ner som aldrig förr, även en snöälskare som jag börjar längta efter våren nu. Frö påsarna vittnar om direktsådd i mars, jag undrar var då någonstans? När jag tittar på min odlingslott står den fortfarande djupt under snö, direktsådd nja jag tror inte det. Men Aklejafrön vill ju ha en köld knäpp för att gro, så kanske borde man slänga ut ett par frön ändå? Okey, jag måste erkänna att jag vill ha en snöfri tillvaro nu, det spritter i mina fingrar och i min själ, jag vill börja odla saker. Jag vill se saker växa och blomma ut. I mitt fönster i köket finns dock vårtecken, lagerbladsbusken har fått elva härligt ljusgröna nya blad. Så även om vårtecknen gömmer sig väl ute, så finns det hopp. Och i väntan på de riktiga vårtecknen utomhus, så kan man ju alltid grädda våfflor i sann vårfrudag anda.

måndag, mars 08, 2010

Att skapa ordning och reda tar tid

Har spenderat dagen med att organisera papper efter papper efter papper. 20 cm papper sorterades in i pärmar och 45 cm slängdes och 10 cm väntar på en pärm. Så mycket papper har jag. Men nu är två pappers påsar fulla och på väg ner till grovsoporna. Ser fram emot att få loss bokhyllan från garderoben. Det kommer att bli så himla bra. Har investerat i en lila fin skohylla i tyg som skall hänga i den garderoben. Nu väntar disken, sist tog det två David Johansson predikningar. Idag hoppas jag det går fortare. Jag längtar efter ordning och reda i mitt liv, på alla plan. Men under kan ju ske sägs det. Köket är städat och belöningen blev härliga tulpaner att vila ögat på.